Curlingkafé i bygdegården

Varje onsdag är det full fart i bygdegården i Sätila. Mellan 10.00 och 12.30 ockuperas bygdegården av 30 - 40-tal curlingfrälsta daglediga och pensionärer av båda könen.

- Den sociala gemenskapen är väldigt viktig, påpekar Allan Johansson som var en av initiativtagarna med att starta mattcurling i bygdegården och som fortfarande är aktiv.

- Det började med att vi lånade en matta och curlingstenar för att undersöka om det fanns intresse för att starta upp verksamheten. Då fanns det många personer som inte trodde på idén och hade skeptiska åsikter men senare visade det sig att intresset blev större än man kunde ana, fortsätter Allan Johansson. Verksamheten blev genast mycket populär och antalet spelare ökade för vart år. Sedan några år tillbaka har man därför utökat med ytterligare en matta för att alla intresserade skall få plats.

Man har valt att prioritera den sociala gemenskapen före elitspelandet. Därför har man satt upp lite egna regler för spelets genomförande. Man spelar i tremannalag och varje gång lottas lagen samman med hjälp av tre kortlekar vilket betyder att spelarna får nya lagkamrater varje gång.

Avbrott för kaffe är en välkommen stund för curlingspelarna. Man turas om att tre och tre ansvara för kaffe och fralla. Vid höst- och våravslutningarna brukar det vara lite extra, exempelvis ett mindre julbord eller varför inte en smörgåstårta.

Varje spelare betalar 30:- per gång och det inkluderar både spel och kaffe. Marks kommun har välvilligt varit med på ett hörn ända från spelets början. Verksamheten ingår nämligen i kommunens frivilligverksamhet.

Vill du vara med?

Ingen anmälan behövs. Det är bara att ta med sig inneskor och infinna sig i bygdegården, onsdagar kl 10.00.

VÄLKOMMEN!

Extra information